Close

Wędkarstwo z Aliexpress

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19
  1. #1
    ..:: Bywalec ::..
    Dołączył
    16-04-15
    Postów
    38
    Lajk Rozdane Lajki 
    11
    Lajk Otrzymane Lajki 
    2

    Ryby wędzone na ciepło/zimno przepisy i nie tylko

    Witam może sie podzielimy naszymi wynikami które zostały uwędzone , mile widziane przepisy porady , metody wędzenia solanki....


    Panowie i Panie oczywiscie ktos to testował ?

  2. #2
    ..:: Moczykij ::..
    Dołączył
    06-01-13
    Postów
    101
    Lajk Rozdane Lajki 
    23
    Lajk Otrzymane Lajki 
    19

    Ryby wędzone na ciepło/zimno przepisy i nie tylko

    Ja ostatnio wędziłem łososia. Polecam.

    Attached files

  3. #3
    ..:: Moczykij ::..
    Dołączył
    06-01-13
    Postów
    101
    Lajk Rozdane Lajki 
    23
    Lajk Otrzymane Lajki 
    19

    Ryby wędzone na ciepło/zimno przepisy i nie tylko

    Filety moczyłem przez 10 godzin w solance ( 100 gram soli na litr wody). Bardzo ważne jest, aby po wyjęciu z roztrworu dobrze przesuszyć rybę - w przeciwnym wypadku się ugotuje w wędzarce. Z tego samego powodu w początkowej fazie wędzenia należy pozostawić otwarty "wywietrznik" aby uszła para.

  4. #4
    ..:: Bywalec ::..
    Dołączył
    16-04-15
    Postów
    38
    Lajk Rozdane Lajki 
    11
    Lajk Otrzymane Lajki 
    2

    Ryby wędzone na ciepło/zimno przepisy i nie tylko

    pieknie to wyglada a powiedz mi czy mozna wedzić łososia ktory był mrozony ( oczywiscie zamrozony jako swiezy prosto z wody )

  5. #5
    ..:: Bywalec ::..
    Dołączył
    16-04-15
    Postów
    38
    Lajk Rozdane Lajki 
    11
    Lajk Otrzymane Lajki 
    2

    Ryby wędzone na ciepło/zimno przepisy i nie tylko

    jak mozesz powiedz jaki czas wedzenia ? i jaka temperatura jakie paliwo to palników i drewno ? gotowe scinki ?

  6. #6
    ..:: Wyga ::..
    Dołączył
    18-12-15
    Postów
    207
    Lajk Rozdane Lajki 
    0
    Lajk Otrzymane Lajki 
    0

    Ryby wędzone na ciepło/zimno przepisy i nie tylko

    Każdą rybę po rozmrozeniu można wędzic . Bynajmniej ja z tym nie mam problemów.

  7. #7
    ..:: Wyga ::..
    Dołączył
    18-12-15
    Postów
    207
    Lajk Rozdane Lajki 
    0
    Lajk Otrzymane Lajki 
    0

    Ryby wędzone na ciepło/zimno przepisy i nie tylko

    Tylko nie bawię się z solanką lecz przetrzymuje rybki w soli w znaczni krótszym czasie.

  8. #8
    ..:: Bywalec ::..
    Dołączył
    16-04-15
    Postów
    38
    Lajk Rozdane Lajki 
    11
    Lajk Otrzymane Lajki 
    2

    Ryby wędzone na ciepło/zimno przepisy i nie tylko

    no wlasnie zdania są podzielone wedzic mozna wszystko tylko kwestia co z tego bedzie ....

  9. #9
    ..:: Moczykij ::..
    Dołączył
    06-01-13
    Postów
    101
    Lajk Rozdane Lajki 
    23
    Lajk Otrzymane Lajki 
    19

    Ryby wędzone na ciepło/zimno przepisy i nie tylko

    Jasne że można wędzić ryby uprzednio zamrożone. W przypadku dzikiego łososia wg mnie jest to nawet wskazane, bo przemrożenie zabija ewentualne nicienie, czego nie można powiedziec o samym procesie wędzenia, bo uzyskana temperatura nie jest zbyt wysoka. Ścinki oczywiście gotowe, z drzew liściastych, ja kupiłem w Julii. Najlepsze jakościowo ścinki i paliwo do palników są do kupienia na stronie firmy Biowin. Na tej samej stronie jest również sporo przepisów, także warto zajrzeć.Wędzić można wiele produktów - od kurczaka do twarogu nawet. Co do czasu wędzenia - trzeba obserwować, nie da się dokładnie określić.

  10. #10
    ..:: Stały Bywalec ::..
    Dołączył
    28-12-13
    Postów
    80
    Lajk Rozdane Lajki 
    0
    Lajk Otrzymane Lajki 
    0

    Ryby wędzone na ciepło/zimno przepisy i nie tylko

    Witam,

    Używając powyższej wędzareczki jesteśmy w stanie wędzić rybki tylko na ciepło ???

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •