Close

Wędkarstwo z Aliexpress

Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2
  1. #1
    ..:: Wyga ::.. Awatar kaczor15
    Dołączył
    10-02-13
    Lokalizacja
    Gdynia
    Postów
    243
    Lajk Rozdane Lajki 
    276
    Lajk Otrzymane Lajki 
    87

    Żeberka z leszcza

    kaczor15 Avatar

    Swego czasu , a było to bardzo dawno temu, zdarzały się wyjazdy , że oprócz podleszczaka nie brało nic . I co z tym robić ? . Można w ocet ? można
    ale ile z tym roboty , przy jedzeniu oczywiście. Wpadł mi do głowy taki sposób : najlepsze są do tego celu właśnie podleszczaki od 0,3 do kilograma.
    Skrobanie , patroszenie , odgławianie . Standard . Póżniej dzielimy na płaty jak filety , odcinamy same żebra , zostaje część grzbietowa i ogonowa
    gdzie są ości (pikle). Żeberka smażone, najlepsze w occie . Do wybrania tylko duże ości . A z pozostałej części zdejmuję skórę i jest na mielone,
    też mamy bez ości . Smacznego.

  2. #2
    ..:: Amator ::..
    Dołączył
    15-08-17
    Postów
    11
    Lajk Rozdane Lajki 
    0
    Lajk Otrzymane Lajki 
    2

    Żeberka z leszcza

    Jedzenie leszcza w tym rozmiarze jest dla mnie swoistym masochizmem kulinarnym. To tak jakbym próbował zjeść szczotkę Ani mięso smaczne ani nie ma przyjemności jedzenia samo "plucie" ośćmi. Prędzej zjem jazgarza ( o dziwo coraz go mniej nawet w tak "zajazgarzowanym" jeziorze jak kiedyś było Wyspowo) lub sumika amerykańskiego ( bardzo smaczny, mało ości, a przy tym i tak nie można go wrzucić z ponapisałm do wody.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •